Grupele mici de studiu

Priorităţi fundamentale ale unui ucenic care creşte continuu:

 

Învăţătură

- creşterea în înţelegerea şi aplicarea Scripturii

Matei 5:1-12, Luca 12:22-34

Isus a petrecut ani întregi învăţând Scriptura Vechiului Testament şi crescând în înţelegerea ei. Mai apoi a transmis mai departe, ucenicilor, ceea ce a înţeles şi dragostea Sa pentru Scripturi.

Cum citesc, memorez sau meditez eu asupra Scripturii? Cât de des fac eu acestea ? În ce moduri sunt eu activ în aplicarea scripturii în viaţa mea? Care sunt următorii paşi de creştere necesari?

Relationare

- experimentarea relaţiilor de iubire, încredere, încurajare într-un grup de credincioşi

Matei 12:1, Luca 8:22

Isus a petrecut zile şi săptămâni întregi cu ucenicii făcând multe lucruri extraordinare, dar de asemenea au petrecut o mare parte a timpului făcând lucruri obişnuite ca mâncatul, mersul pe jos împreună, discutatul în jurul unui foc.

În ce moduri experimentez eu relaţii pline de dragoste, încredere şi de încurajare în cadrul unui grup mic de credincioşi? Cât de des fac eu asta ? Care sunt următorii paşi de creştere?

 

Dare de socoteala

- experimentarea unor relaţii transparente şi de dare de socoteală într-un grup mic de credincioşi

Matei 26:36-41, Luca 10:1-24

Datorită adâncimii relaţiei pe care a avut-o Isus cu ucenicii Săi şi a felului în care El le modela vieţile, este evident că exista o dare de socoteală de nivel adânc referitor la felul în care Isus dorea ca vieţile lor să fie şi să reprezinte un model pentru ceilalţi.

Cui dau eu socoteală? In ce fel dau eu socoteală? Cât de des dau socoteală cuiva? Dau socoteală referitor la fiecare domeniu al vieţii mele (timp, bani, gânduri, relaţii, discipline spirituale etc.), pe măsură ce încerc să aplic principiile biblice? Care sunt următorii paşi de creştere?

 

Inchinare

- trăirea unei vieţi de continuă închinare la Dumnezeu, în toate domeniile vieţii

Matei 11:25-26, Luca 9:28-36

Isus a trăit o viaţă de închinare completă, încercând să aducă glorie Tatălui Său prin tot ceea ce a făcut. Isus a ştiut că detaliile fiecărei zile pot fi închinare adresată Tatălui Său la fel de mult ca şi cea de la templu.

Când mă închin eu lui Dumnezeu? Unde mă închin eu? Cum mă închin eu lui Dumnezeu de-a lungul unei zile? Care sunt următorii paşi de creştere?

 

Rugaciune

- experimentarea  unei comunicări intime cu Tatăl

Matei 6:5-13, Luca 11:1

Isus a petrecut mult timp singur, rugându-Se şi ascultând ceea ce avea Tatăl Să-I spună. Era vital pentru El să cunoască şi să facă voia Tatălui Său şi să menţină o relaţie intimă cu El.

Cum cultiv eu o viaţă de rugăciune? Unde mă rog? Pentru ce mă rog?  Pentru cine mă rog? Cât de des mă rog? Care sunt următorii paşi de creştere?

 

Slujire

- împlinirea nevoilor tangibile ale celor din biserică şi din afara ei

Matei 14:14-21, Luca 8:26-55

Viaţa lui Isus a fost una de dragoste şi slujire. Isus a căutat întotdeauna să slujească atât nevoile fizice cât şi cele spirituale ale unei persoane. El a modelat ceea ce înseamnă să “demonstrezi” dragoste, har şi vindecare înainte de a propovădui mesajul iubirii, al harului şi al vindecării. El adesea i-a slujit pe aceia care erau “foarte pierduţi” şi cei mai departe de Împărăţie.

Cum îi slujesc eu pe ceilalţi? Pe cine slujesc eu? Îi slujesc doar pe cei din interiorul bisericii? Cât de des îi slujesc eu pe cei foarte pierduţi şi în foarte mari nevoi? Care sunt următorii paşi de creştere?

 

Evanghelizare

- proclamarea adevărurilor extraordinare ale Evangheliei lui Isus Christos

Matei 9:9-13, Luca 8:1

Isus a căutat întotdeauna ocazii de a comunica vestea bună a dragostei, harului şi iertării  lui Dumnezeu într-un mod relevant, sensibil şi creativ. Isus a  ştiut cum să cultive relaţii de încredere şi îngrijire, care au creat un mediu bun în care El să transmită vestea bună.

Cum cultiv eu astfel de relaţii cu prietenii, vecinii şi rudele nemântuite? Cât de des petrec timp cu necreştinii? Cum îi iubesc şi cum mă îngrijesc de ei? Cât de des mă rog pentru ei? Cum plantez idei spirituale în vieţile lor? Care sunt următorii paşi de creştere?

Aniversare Biserica Crestina Baptista Betel - 100 de ani

CONFERINTA FEMEILOR - 20 octombrie 2018

Întâlnire

din suflet pentru suflet

,,Ce semeni aceea culegi!

puteti revedea inregistrarea video a conferintei accesind link-ul de mai jos

Conferinta femeilor - 20 oct. 2018

Gosen 2018

GOSEN COPII - 16-21 iulie 2018
FOTOGRAFII


GOSEN TINERI - 28 iulie - 4 august 2018
FOTOGRAFII

Vizitatori online

We have 2 guests online